top of page

GESCHIEDENIS

​Het prille begin

 

In 1960 richten een tiental jongeren uit de buurt “ Melle-Vogelhoek ” een voetbalploeg op onder de leiding van Georges De Praeter. Deze “Ten Stars“ gaan van start in het toenmalige KKVS op de terreinen aan de Koestraat in Merelbeke. 

Enkele jaren later, in 1963, wordt de overstap gemaakt naar de KBVB. De club verhuist hiervoor naar de nieuwe terreinen aan de Nonnenwegel in Melle-Vogelhoek. Deze locatie zal ongeveer 15 jaar de vaste stek worden van FC Tenstar Melle. Tot de club in 1978 de eigenaar van de gronden, de NMBS, beslist niet verder te verhuren, maar de terreinen te laten verkavelen. Hierdoor werden wij verplicht om voorlopig uit te wijken naar het terrein van de "Rode Duivels" aan de Begijnenwegel in Melle.

Onze huidige locatie

 

Na een zoektocht van enkele jaren naar een ideale nieuwe locatie werd uiteindelijk in 1980 gekozen voor het huidig terrein aan de Varingstraat in Melle. De perfecte ligging, aan de rand van een bos, net naast de autosnelweg R4 en vlakbij de nieuwe wijk “Park Ten Hove“, en de mogelijkheid om er 2 hoofdterreinen, 2 jeugdterreinen en een ruime parking aan te leggen, zijn op termijn zeer belangrijke troeven gebleken. 

 

Inmiddels is de club hier al 41 jaar gevestigd en heeft zij al heel wat hoogtes en laagtes gekend. Sportief gezien waren de jaren in tweede provinciale en de samenwerking met Melle Ladies de meest succesvolle.

 

De laatste jaren

 

FC Tenstar Melle is vandaag uitgegroeid tot een club met ongeveer 330 leden. Jaarlijks treden we in competitie met 3 seniorenploegen en 17 jeugdploegen.

Onze ploegen nemen naast de competitie ook elk jaar deel aan de Jeugdcup Het nieuwsblad. In 2016-2017 werden onze inspanningen in de jeugdwerking beloond.  De U15 legden toen een schitterend parcours af en werden nationaal kampioen. In 2022-2023 behaalden onze U12 en U9 opnieuw de provinciale finale. De U9 greep net naast de provinciale titel, U12 zegevierde wel en eindigde op nationaal vlak zelfs heel knap 2e. 

Naast de jeugd en seniorploegen is FC Tenstar Melle ook bekend als gastheer voor de finale van de bekercompetitie van het Liefhebbers en Veteranen. Sinds vele jaren verwelkomen we hen met plezier op onze terreinen.

Een stijgend aantal jeugdploegen en dus ook ledenbestand heeft als als gevolg dat we er over moeten waken dat de terreinen niet overbelast worden. Daarom namen we enkele jaren geleden afscheid van de caféploegen die onze velden gebruikten, en kunnen we ook (via de gemeente Melle) gebruik maken van kunstgrasterreinen van de Kouterslag tijdens trainingsavonden.

Bedankt

 

We willen graag de talloze spelers en trainers, bekende en minder bekende, die deel hebben uitgemaakt van de club bedanken. Samen met enkele generaties van bestuursleden en andere medewerkers, die zich jarenlang belangeloos hebben ingezet, zijn zij verantwoordelijk voor de groei die FC Tenstar Melle in die 61 jaar heeft doorgemaakt.

bottom of page