top of page

CORONAMAATREGELEN

 

 

Beste bezoeker,

 

FC Tenstar Melle is als club verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn leden en bezoekers. We volgen daarom het advies van de overheid en Voetbal Vlaanderen.
 

!! Update 1/8/'21 !!

Voetbal Vlaanderen publiceerde zondag 1/8/21 volgende communiqué :

CORONAREGELS VANAF 30-07-2021: HET VOETBAL VAN WELEER IS ZO GOED ALS TERUG!

 

Het Overlegcomité kwam op 19-07-2021 opnieuw bijeen en nam enkele beslissingen omtrent de sportsector. De maatregelen die gelden vanaf 30 juli blijven in grote lijnen gelijk met de richtlijnen die gelden sinds 27 juni 2021. Deze werden bevestigd in het Ministerieel Besluit van 27-07-2021. Er zijn enkel wijzigingen in het toegelaten aantal toeschouwers bij evenementen en het toegelaten aantal deelnemers bij een sportkamp. We concluderen dat voor ons jeugd- en amateurvoetbal, zowel outdoor als indoor, bijna alles terug zoals het oude kan georganiseerd worden. Het blijft natuurlijk belangrijk om de protocollen goed op te volgen, in het belang van ieders gezondheid.

 • Er kan opnieuw onder normale omstandigheden gesport worden. Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters en er kan contact gemaakt worden, voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Dit geldt zowel voor sporten in georganiseerd, als niet-georganiseerd verband.

 • Kleedkamers en douches mogen opnieuw open. We adviseren hier wel nog om optimale ventilatie te voorzien of wanneer dit niet mogelijk is om de capaciteit te beperken. Hou bij de heropening rekening met de nodige procedures ter preventie van legionella.

 • Enkel voor de deelnemers aan sportkampen geldt nog een limiet, vanaf 30 juli is dit maximum 200 deelnemers. Overnachtingen zijn toegelaten bij sportkampen. Bekijk het protocol.

 • De densiteitsregels (30m²/10m²) ter reductie van de capaciteit van sportinfrastructuur zijn niet langer verplicht. Ze kunnen wel een nuttige beheersmaatregel zijn, indien de indoor infrastructuur over beperkte ventilatiemogelijkheden beschikt.

DE LIMIETEN VOOR PUBLIEK BIJ SPORTWEDSTRIJDEN WORDEN VERRUIMD:

 • Minderjarige deelnemers (en g-sporters en hulpbehoevenden) aan sportactiviteiten kunnen steeds vergezeld worden door één of meerdere leden van hun huishouden, ongeacht de aard van de activiteit. Voor deze toeschouwers hoeft geen CERM of CIRM opgemaakt te worden.

 • Zonder Covid Safe Ticket:

  • Binnen tot 3.000 personen (of 100% van de CIRM-capaciteit indien dit lager is dan 2.000), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand.

  • Buiten tot 5.000 personen, met mondmasker en op een veilige afstand. Het mondmasker mag tijdelijk af wanneer men op een vaste zitplaats zit (bv. voetbalstadion).

 • Kinderen tot 12 jaar zijn net zoals voor de toepassing van het Digital Covid Certificate, ook voor het Covid Safe Ticket vrijgesteld van testen.

 • Clubs zijn niet verplicht de testmogelijkheid aan de ingang van het evenement aan te bieden.

 

CERM, en indoor ook CIRM, blijven verplicht. Een CERM is niet verplicht voor evenementen tot en met 200 toeschouwers outdoor. Een CERM en CIRM zijn niet meer verplicht bij evenementen tot en met 100 toeschouwers indoor, en tot en met 200 toeschouwers outdoor. 

Lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

Meer informatie in het Basisprotocol sport.

corona-5199233_1920.jpg
bottom of page